• Τυφώνας απειλεί τη Φουκουσίμα

  10:13 πμ, Κυριακή 15 Σεπ 2013 10:13 πμ, Κυριακή 15 Σεπ 2013

  Τυφώνας απειλεί τη Φουκουσίμα

  Ο ισχυρός τυφώνας Μαν-γι κατευθύνεται σήμερα στην Ιαπωνία και η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να σαρώσει τη Δευτέρα την περιοχή της Φουκουσίμα.

  Ο τυφώνας Μαν-γι, ο 18ος της εποχής των τυφώνων στη Ασία, βρισκόταν το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα) στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού στη νότια Ιαπωνία προκαλώντας ριπές ανέμου 126 χλμ. την ώρα.

  Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει το πρωί της Δευτέρας τη νότια πλευρά του Χονσού, του μεγαλύτερου νησιού της Ιαπωνίας και να περάσει από τη νομαρχία Σιζουόκα γύρω στις 09.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδος). Κατόπιν προβλέπεται να ακολουθήσει ευθεία πορεία προς το Τόκιο και στη συνέχεια να διασχίσει τη βορειοανατολική χώρα, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας της Φουκουσίμα όπου βρίσκεται ο κατεστραμμένος πυρηνικός σταθμός από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 ο οποίος ως εκ τούτου είναι πολύ ευάλωτος στα καιρικά φαινόμενα.

  Πριν καν από την έλευσή του στο αρχιπέλαγος, ο τυφώνας προκάλεσε ήδη σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στη νότια και ανατολική Ιαπωνία χωρίς να προκαλέσει κατά τα φαινόμενα σοβαρές ζημιές.

  Η Ιαπωνία επί του παρόντος έχει σχετικά γλιτώσει από τους φετινούς τυφώνες αλλά οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πολλές ζημιές τον Αύγουστο στις δυτικές επαρχίες, ενώ οι ανατολικές βίωσαν μια πρωτοφανή ξηρασία που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 350 ηλικιωμένων ανθρώπων και ενέτεινε τις ανησυχίες για τα αποθέματα πόσιμου νερού, κυρίως για το Τόκιο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα