• Έτινγκερ κατά Βερολίνου και Ε.'Ενωσης

  12:12 μμ, Τετάρτη 29 Μάι 2013 12:12 μμ, Τετάρτη 29 Μάι 2013
  Έτινγκερ κατά Βερολίνου και Ε.'Ενωσης

  Η ΕΕ χρειάζεται εξυγίανση, υπογράμμισε σε ομιλία του ενώπιον του Γερμανοβελγικού ��μπορικού Επιμελητηρίου (debelux-AHK) ο Γκίντερ Έτινγκερ. Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα σήμερα η Bild, o Γερμανός Επίτροπος για θέματα Ενέργειας επέκρινε έντονα τον τρόπο λειτουργίας της Ευρώπης, τονίζοντας ότι αντί η ΕΕ να καταπολεμήσει την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους παριστάνει το «αναμορφωτήριο» για τον υπόλοιπο κόσμο.

  Μη κυβερνήσιμες Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία

  «Είναι πάρα πολλοί στην Ευρώπη εκείνοι που ακόμη πιστεύουν ότι όλα θα πάνε καλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Έτινγκερ, επισημαίνοντας ότι οι Βρυξέλλες ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι στην πραγματικότητα η κατάσταση δεν είναι καλή. Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός εκφράζει την ανησυχία του για πολλές χώρες της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας «κατά βάση μη κυβερνήσιμα» κράτη όπως η Ιταλία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

  Από τα πυρά του Έτινγκερ δεν ξέφυγε ούτε η γερμανική κυβέρνηση. «Η Γερμανία βρίσκεται στο ζενίθ της οικονομικής της ισχύος. Ισχυρότερη δεν πρόκειται να γίνει πλέον», υποστηρίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος αποδίδοντας τις αρνητικές προοπτικές του Βερολίνου «στην ποσόστωση των γυναικών, στον κατώτατο μισθό» και σε άλλους ενδογενείς παράγοντες. Σύμφωνα με τον Έτινγκερ ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξανεμισθούν όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία χρόνια με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων Agenda 2010 του Γκέρχαρντ Σρέντερ.

  Η «απροετοίμαστη» Γαλλία και το Tea-Party του Κάμερον

  Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο Έτινγκερ και έναντι της Γαλλίας, αναφέρει η Bild, χαρακτηρίζοντας «μη διπλωματική» τη συμπεριφορά του επιτρόπου. Η Γαλλία δεν είναι καθόλου προετοιμασμένη για αυτά που πρέπει να γίνουν. Το Παρίσι χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα αλά Agenda 2010, «το οποίο θα προβλέπει μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού της συστήματος, που δεν είναι τίποτε άλλο από μείωση των συντάξεων», επισήμανε ο Γκίντερ Έτινγκερ.

  Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επέκρινε τις ευρωσκεπτικιστικές κινήσεις που ενισχύονται σε πολλές χώρες της ΕΕ. Στη Βρετανία ο Κάμερον κυβερνά με την κοινοβουλευτική ομάδα ενός αγγλικού Tea-Party, είπε σκωπτικά ο Έτινγκερ.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα