• Συνελήφθησαν... on air!

  9:38 μμ, Παρασκευή 15 Μάρ 2013 9:38 μμ, Παρασκευή 15 Μάρ 2013

  Συνελήφθησαν... on air!

  Σε απευθείας μετάδοση συνελήφθησαν ένας δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου Sky News από Κινέζους αστυνομικούς στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.

  Οι τηλεθεατές του ειδησεογραφικού δικτύου μπόρεσαν να δουν την σύλληψη του δημοσιογράφου Μαρκ Στόουν, που μεταφέρθηκε σε όχημα της αστυνομίας ενώ ο εικονολήπτης συνέχιζε να τραβάει τι συνέβαινε. Ο Στόουν ανέφερε ότι πιθανότατα οι αστυνομικοί δεν συνειδητοποίησαν πως συνέχιζε να συνομιλεί απευθείας με τους παρουσιαστές του δικτύου στο Λονδίνο.

  «Ήμασταν εδώ στην πλατεία Τιενανμέν, τραβάγαμε εικόνες, κάναμε ζωντανά ρεπορτάζ όλη την ημέρα, όμως μας σταμάτησαν τώρα εξαιτίας μιας φράσης. Είχαμε αρχίσει να αναφερόμαστε στις διαδηλώσεις του 1989, δεν τους άρεσε αυτό», ανέφερε ο Στόουν.

  Ενώ ο δημοσιογράφος μιλούσε στην κάμερα μια κινέζα αστυνομικός κατέγραφε επίσης με κάμερα τη σκηνή. Το Σκάι Νιους ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος και ο εικονολήπτης είχαν πάρει άδεια από τις αρχές να κάνουν ρεπορτάζ στην πλατεία, που είναι δημοφιλής μεταξύ των τουριστών και είχε αποτελέσει το επίκεντρο των διαδηλώσεων που είχαν συντριβεί από τις κινεζικές αρχές.

  Οι αστυνομικοί είπαν στον δημοσιογράφο ότι δεν ήταν εμφανής η διαπίστευσή του ούτε είχε μαζί του το διαβατήριό του, όπως απαιτείται. Του ζήτησαν να τους ακολουθήσει σε ένα αστυνομικό τμήμα σε κοντινή απόσταση.

  «Η αστυνομία ήταν εξαιρετικά πολιτισμένη, αλλά παρ' όλ' αυτά μας συνέλαβαν», είπε ο Στόουν κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ. «Το επεισόδιο έδειξε το πώς κάνει κανείς ρεπορτάζ εδώ στην Κίνα.συνήθως πάνε καλά τα πράγματα, αλλά καμιά φορά πράγματα σαν κι αυτό συμβαίνουν» εξήγησε ο ίδιος.

  Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος αφέθηκε μετά από σύντομη παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα να επανέλθει στις εγκαταστάσεις του στο Πεκίνο.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα