• Αυτά λενε στο Βέλγιο για το Eurogroup

  4:12 μμ, Δευτέρα 19 Νοε 2012 4:12 μμ, Δευτέρα 19 Νοε 2012

  Αυτά λενε στο Βέλγιο για το Eurogroup

  Για σύγκρουση, η οποία βρίσκεται προ των πυλών στο αυριανό Eurogroup, καθώς το ΔΝΤ έχει «στυλώσει τα πόδια» και αξιώνει από την Ευρωζώνη να προχωρήσει «πάση θυσία» σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, κάνει λόγο η βελγική φλαμανδόφωνη εφημερίδα «De Standaard», υπό τον τίτλο «εκ νέου η Ελλάδα το μήλον της Έριδος για την Ευρώπη».

  Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ζήτησε από την ΕΕ να βρεθεί μια «πειστική, αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση» για την Ελλάδα.

  Σημειώνεται ακόμη ότι το ΔΝΤ έχει περιέλθει σε μια «ιδιαίτερα δυσχερή» θέση, καθώς «δεν μπορεί να επιτρέψει για την Ελλάδα αυτά που αρνείται σε άλλες χώρες».

  Επισημαίνεται ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το ΔΝΤ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα πάρει πίσω τα δάνεια που έχει δώσει στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα διάσωσης. Οι πολιτικές σκοπιμότητες που παρεμποδίζουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δώσουν το πράσινο φως για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους αφήνουν παγερά αδιάφορο το ΔΝΤ, προσθέτει η εφημερίδα.

  Τονίζεται πάντως ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, η διαφορά που έχει ανακύψει μεταξύ της ΔΝΤ και της ΕΕ για το ελληνικό χρέος είναι δυνατό να διευθετηθεί, καθώς θα μπορούσε να βρεθεί μια «συμβιβαστική» λύση.

  Σύμφωνα, όμως, με την εφημερίδα, η Γερμανία εξακολουθεί να αντιτίθεται με σφοδρότητα στην προοπτική μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

  Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι πληθαίνουν οι φωνές Ευρωπαίων οικονομολόγων, αλλά και αξιωματούχων, όπως ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου Λ. Κοέν, οι οποίοι τάσσονται υπέρ μιας άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα